Logo Bee Masini Industriale

Strada Principala, Nr.10

Barcanesti, Prahova, Romania

Aveti Intrebari?

(0726) 340 302

Trimite Email

office@bee-masini-industriale.ro

Cuptor de polimerizare

Cod produs: BEE05

Categorie produs: Linie de vopsire în câmp electrostatic

Cuptorul asigura polimerizarea vopselei electrostatice la 200°C in aproximativ 10-15 minute.

Cuptoarele sunt proiectate special pentru fiecare proiect in parte , luandu-se in considerare geometria , dimensiunile , cantitatea si greutatea pieselor ce urmeaza a fi acoperite cu pulbere electrostatica.

Combustia cuptoarelor de polimerizare poate fi asigurata cu gaze naturale , motorina sau energie electrica.

Aplicarea vopselei se poate face manual , semiautomat sau automat , in functie de piesele ce trebuiesc vopsite.

Exista mai multe tipuri de cuptoare cum ar fi cuptorul tip box , cuptorul cu linie de conveior sau cuptorul cu transfer bara-bara.

Polimerizarea este una dintre cele mai importante etape ale procesului de vopsire în câmp electrostatic

Pentru a putea realiza procesul de vopsire în câmp electrostatic este necesar piesă pe care dorești o procesezi parcurgă mai multe etape înainte această fie introdusă într-un cuptor de polimerizare.

Pentru cei care nu sunt foarte bine familiarizați cu procesul de vopsire în câmp electrostatic, polimerizarea este procedeul prin care piesele spălate sunt introduse într-un cuptor de polimerizare pentru acestea fie foarte bine uscate înainte de a trece la vopsirea propriu zisă. Pentru a putea obține piese vopsite foarte bine este necesar acestea fie foarte bine uscate înainte de a trece la celelalte operațiuni.

Procesul de vopsire în câmp electrostatic nu poate fi realizat fără un cuptor de polimerizare

multe alte activități, procesul de vopsire în câmp electrostatic necesită parcurgerea mai mutltor etape, polimerizarea pieselor fiind una dintre cele mai importante activități ce trebuie întreprinsă pentru a putea vopsi în câmp electrostatic. Cu ajutorul acestei operațiuni piesele care urmează fie vopsite sunt introduse într-un cuptor de polimerizare pentru a putea asigura bună uscare a pieselor.

Așadar, este foarte importantă utilizarea unui cuptor de polimerizare profesionist, care ofere un randament bun

La ce trebuie să fii atent în momentul în care achiziționezi un cuptor de polimerizare

Achizitionarea unui cuptor de polimerizare nu trebuie realizata la intamplare pentru ca exista diferite riscuri. Pentru a putea face o achizitie inteligenta din toate punctele de vedere trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte:

  • Dimensiunile cuptorului, exista mai multe tipuri de cuptoare care pot fi achizitionate in functie de acest aspect. Dimensiunea cuptorului de polimerizare iti spune care este cantitatea de piese care poate fi introdusa in cuptor precum si care sunt dimensiunile acestora.
  • Temperatura la care functioneaza cuptorul, pentru ca procesul de polimerizare a pieselor sa aiba efect este necesar ca, cuptorul sa poata atinge o temperatura de cel putin 200 de grade Celsius. Asadar, tine cont si de acest aspect in momentul in care achizitionezi un cuptor pentru polimerizarea pieselor.
  • Tipul de cuptor, exista mai multe tipuri de cuptoare pentru polimerizarea pieselor, cuptorul tip box, cuptorul cu linie de conveior si cuptorul cu transfer bara – bara fiind cele mai populare tipuri de cuptoare pentru polimerizare.
  • Nu in ultimul rand, tipul de combustie este un alt aspect de care trebuie sa tii cont. In functie de acest aspect pot fi achizitionate cuptoare de polimerizare care functioneaza cu ajutorul gazelor naturale, motorinei sau energiei electrice.

Cere oferta personalizată