Cuptor de polimerizare

Cuptor de polimerizare

Cod produs: BEE05
Categorie produs: Linie de vopsire in camp electrostatic

Solicita oferta
0726 340 302

Descriere produs

Cuptorul asigura polimerizarea vopselei electrostatice la 200°C in aproximativ 10*15 minute.

Cuptoarele sunt proiectate special pentru fiecare proiect in parte , luandu-se in considerare geometria , dimensiunile , cantitatea si greutatea pieselor ce urmeaza a fi acoperite cu pulbere electrostatica.

Combustia cuptoarelor de polimerizare poate fi asigurata cu gaze naturale , motorina sau energie electrica.

Aplicarea vopselei se poate face manual , semiautomat sau automat , in functie de piesele ce trebuiesc vopsite.

Exista mai multe tipuri de cuptoare cum ar fi cuptorul tip box , cuptorul cu linie de conveior sau cuptorul cu transfer bara-bara.

Polimerizarea este una dintre cele mai importante etape ale procesului de vopsire in camp electrostatic

Pentru a putea realiza procesul de vopsire in camp electrostatic este necesar ca piesa pe care doresti sa o procesezi sa parcurga mai multe etape inainte ca aceasta sa fie introdusa intr-un cuptor de polimerizare.

Pentru cei care nu sunt foarte bine familiarizati cu procesul de vopsire in camp electrostatic, polimerizarea este procedeul prin care piesele spalate sunt introduse intr-un cuptor de polimerizare pentru ca acestea sa fie foarte bine uscate inainte de a trece la vopsirea propriu zisa. Pentru a putea obtine piese vopsite foarte bine este necesar ca acestea sa fie foarte bine uscate inainte de a trece la celelalte operatiuni.

Procesul de vopsire in camp electrostatic nu poate fi realizat fara un cuptor de polimerizare

Ca multe alte activitati, procesul de vopsire in camp electrostatic necesita parcurgerea mai mutltor etape, polimerizarea pieselor fiind una dintre cele mai importante activitati ce trebuie intreprinsa pentru a putea vopsi in camp electrostatic. Cu ajutorul acestei operatiuni piesele care urmeaza sa fie vopsite sunt introduse intr-un cuptor de polimerizare pentru a putea asigura buna uscare a pieselor.

Asadar, este foarte importanta utilizarea unui cuptor de polimerizare profesionist, care sa ofere un randament bun

La ce trebuie sa fii atent in momentul in care achizitionezi un cuptor de polimerizare

Achizitionarea unui cuptor de polimerizare nu trebuie realizata la intamplare pentru ca exista diferite riscuri. Pentru a putea face o achizitie inteligenta din toate punctele de vedere trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte:

  • Dimensiunile cuptorului, exista mai multe tipuri de cuptoare care pot fi achizitionate in functie de acest aspect. Dimensiunea cuptorului de polimerizare iti spune care este cantitatea de piese care poate fi introdusa in cuptor precum si care sunt dimensiunile acestora.
  • Temperatura la care functioneaza cuptorul, pentru ca procesul de polimerizare a pieselor sa aiba efect este necesar ca, cuptorul sa poata atinge o temperatura de cel putin 200 de grade Celsius. Asadar, tine cont si de acest aspect in momentul in care achizitionezi un cuptor pentru polimerizarea pieselor.
  • Tipul de cuptor, exista mai multe tipuri de cuptoare pentru polimerizarea pieselor, cuptorul tip box, cuptorul cu linie de conveior si cuptorul cu transfer bara – bara fiind cele mai populare tipuri de cuptoare pentru polimerizare.
  • Nu in ultimul rand, tipul de combustie este un alt aspect de care trebuie sa tii cont. In functie de acest aspect pot fi achizitionate cuptoare de polimerizare care functioneaza cu ajutorul gazelor naturale, motorinei sau energiei electrice.
Top