Ghid de alegerea a unei cabine de vopsit. Linie de vopsire în câmp electrostatic

By Bee Masini Industriale on iun. 23 in Articole.

Evoluția tehnologică și investițiile în echipamente și liniile de producție moderne, conduc la minimizarea costurilor cu personalul, la creșterea numărului de produse realizate, dar și la perfecționarea produselor.Ce este o cabina de vopsit?

Cabina de vopsit este un sistem închis în interiorul căreia se aplică și se recuperează vopsea pulbere în câmp electrostatic. Aceasta este fabricată fie din tablă decapată, fie din tablă galvanizată sau din tablă inoxidabilă, materialul ales variază, bineînțeles, de tipul de proiect la care aceasta se va folosi. Proiectarea unei cabine de vopsit se face ținând cont de mai multe aspecte, cele mai importante sunt:

– Numărul de schimburi de culori ce se efectuează în decursul a 24 de ore;

– Numărul de produse ce urmează a fi vopsite în interiorul cabinei;

– Tipul de produse ce urmează a fi vopsite.

Este important să știi că pe piață există mai multe tipuri de cabine de vopsit, și anume: cabine de vopsit cu filtre și cabine de vopsit cu ciclon. Dar în cazul ambelor sisteme, particulele de vopsea vor fi atrase din mediul extern în direcția fluxului de aer creat de ventilatorul de aspirație și filtrare. Particulele pot fi recuperate fie manual, fie automat și mai apoi pot fi reintroduse în fluxul de vopsire.

Atunci când vorbim despre o linie sau o instalație de vopsire, nu avem cum să nu necesităm și o cabina de vopsire. Cabina de vopsit este unul dintre echipamentele profesionale care va avea grijă că procesul de vopsire să se realizeze în cele mai bune condiții.

Dacă dorești să îți instalezi o linie de vopsire în cap electrostatic sau pur și simplu să achiziționezi o cabina de vopsit nouă, pentru a o înlocui pe cea veche trebuie să ia în vedere câteva aspecte esențiale pentru a putea face o alegere bună din toate punctele de vedere și, bineînțeles, de a beneficia de o cabina de vopsit eficientă.

Iată care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere:

1. Dimensiunea cabinei de vopsit – În principiu, dimensiunea cabinei se alege în funcție de mărimea obiectelor care necesită vopsire.

2. Materialul din care este constituită aceasta – așa cum spuneam mai devreme, o cabina de vopsit poate fi fabricată fie din tablă decapată, fie din tablă galvanizată sau din tablă inoxidabilă.

3. Complexitatea suprafețelor produselor ce urmează a fi vopsite.

Bineînțeles că la acestea mai adăugăm și cele menționate anterior când am discutat pe proiectarea unei cabine de vopsit.

De ce să optezi pentru vopsirea în câmp electrostatic?

Vopsirea în câmp electrostatic, deși este un proces apărut acum câțiva ani în România, a reușit să își dovedească eficiența și să ofere beneficiarilor o serie de beneficii și avantaje deloc de neglijat. Printre acestea se numără:

– Acoperă în mod uniform suprafață obiectelor;

– Creează un aspect estetic fără imperfecțiuni, iar acest lucru se datorează în primul rând acoperirii uniforme, dar și a aplicării perfecte a stratului sau a straturilor de vopsea.

– Contribuie la creșterea rezistenței vopselei aplicate;

– Dar și multe, multe altele.

În cazul în care dorești să achiziționezi o cabina de vopsit verifică și oferta Bee Mașini Industriale pe www.bee-masini-industriale.ro, aceștia proiectează cabine de vopsit și orice echipament necesar în procesul de vopsire în câmp electrostatic.

 

Sursa: https://www.protv.ro/utile/p-ghid-de-alegerea-a-unei-cabine-de-vopsit-linie-de-vopsire-in-camp-electrostatic.html

Bee Masini Industriale

Add Comment

Top